Alegerea perfectă pentru utilizatorii creativi și profesioniști: cele mai bune tablete din 2023

În 2023, piața tabletelor este mai diversă și mai avansată ca niciodată. Cu o gamă largă de opțiuni pentru utilizatorii de toate tipurile, este dificil să alegi o tabletă care să se potrivească nevoilor și preferințelor tale. Însă, în continuare, există câteva opțiuni care se disting prin performanțe, funcții, design și raportul calitate-preț.

Apple iPad Pro 2023 – Este una dintre cele mai bune tablete din piață, datorită performanței sale, capacității de stocare și designului inovator. iPad Pro este dotat cu un procesor Apple A18 Bionic, o cameră principală de 16 MP și o camera frontală de 12 MP. Acesta vine cu o diagonală de 11 sau 12.9 inch și suportață Apple Pencil și Magic Keyboard. Cu aceste accesorii, iPad Pro se transformă într-un instrument perfect pentru utilizatorii creativi, artiști și profesioniști care doresc să lucreze mobil, dar într-un mod la fel de productiv ca pe desktop.

Samsung Galaxy Tab S8 – Este una dintre cele mai noi tablete lansate de Samsung. Vine cu o diagonală de 11 inch, ecran OLED și o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli. Galaxy Tab S8 este dotat cu procesorul Snapdragon 8 Gen și sistemul de operare Android 12. Tableta este disponibilă în variante de 6GB sau 8GB de memorie RAM și opțiuni de stocare de până la 1 TB. De asemenea, dispune de un scanner de amprentă în ecran, două difuzoare AKG și o cameră principală de 13 MP, precum și o cameră frontală de 5 MP.

Microsoft Surface Pro 8 – Este o tabletă 2 în 1, care poate fi folosită și ca laptop. Cu o diagonală de 13,5 inch și o rezoluție de 2256 x 1504 pixeli, Surface Pro 8 vine cu procesorul Intel Core i7 și sistemul de operare Windows 11. Tableta este disponibilă în variante de 8 GB sau 16 GB de memorie RAM și opțiuni de stocare de până la 1 TB. Surface Pro 8 vine cu o tastatură iluminată și un touchpad, care îl transformă într-un laptop veritabil.

Huawei MatePad Pro 2023 – Este una dintre cele mai bune tablete Huawei, cu un design elegant și performanțe avansate. Cu o diagonală de 12,6 inch și o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, MatePad Pro 2023 vine cu procesorul Kirin 9000E și sistemul de operare HarmonyOS 3.1. Tableta este disponibilă în variante de 8 GB sau 12 GB de memorie RAM și opțiuni de stocare de până la 512 GB.

Huawei MatePad Pro 2023 vine cu o cameră principală de 50 MP și o cameră frontală de 8 MP și suportață Huawei M-Pencil și Huawei Smart Keyboard, care îl transformă într-un instrument perfect pentru utilizatorii creativi și profesioniști. De asemenea, tableta vine cu o baterie de 10050 mAh și suportață încărcare rapidă de până la 40W. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să țină cont de faptul că din cauza problemelor de securitate cu guvernul chinez, Huawei nu mai are acces la Google Play Store, ceea ce poate fi o problemă pentru utilizatorii care depind de aplicațiile Google. Totuși, Huawei vine cu o alternativă proprie pentru magazinul de aplicații și oferă opțiunea de a instala aplicații Android prin intermediul emulatoarelor.

În concluzie, cele patru tablete menționate mai sus sunt printre cele mai bune tablete din 2023. Fiecare dintre ele vine cu performanțe avansate și un design deosebit, ceea ce le face să fie ideale pentru diferite tipuri de utilizatori. Apple iPad Pro 2023 și Samsung Galaxy Tab S8 sunt perfecte pentru utilizatorii creativi, în timp ce Microsoft Surface Pro 8 este o tabletă 2 în 1 care poate fi utilizată și ca laptop. Huawei MatePad Pro 2023, pe de altă parte, este o opțiune excelentă pentru utilizatorii care caută performanțe puternice și un design elegant, dar care sunt dispuși să treacă peste absența Google Play Store.