Anvelope cu M+S sau 3PMSF – Doar acestea sunt acceptate de RAR pe timpul iernii!

Anvelopele de iarnă, cea mai grea decizie privind alegerea și achiziția acestora. Este foarte important să ne documentăm înainte de a începe să căutăm cauciucuri din această categorie. În continuare va fi explicată inscripția M+S și cum se citește pictograma muntelui cu 3 vârfuri care  are în interiorul ei un fulg de zăpadă.

Până în anul 2012 era destul de dificil să ști care sunt anvelope all season și care sunt de iarnă. În acel an, UE și ONU, prin  reglementările adoptate, anvelopele dedicate sezonului rece și all season au primit marcaje pentru a putea fi diferențiate. Se mai întâmplă și în ziua de azi ca șoferii să nu știe exact ce înseamnă, cu atât mai mult să își dea seama dacă o anvelopă este pentru sezonul rece.

Pregătește-te pentru sezonul rece și comandă la VADREXIM anvelope de iarnă sau all season cu inscripția M+S. Cu ajutorul unui consultant vei alege anvelopele potrivite pentru tine și dacă le cumperi de la sediu poți beneficia de montaj la cumpărare.

Ce semnifică M+S?

Inscrispția M+S de pe flancul anvelopei, este o prescurtare a cuvintelor din engleză „Mud & Snow” (Noroi și Zăpadă). Aceste anvelope care au această inscripție fac dovada că la momentul proiectării acestea au fost testate de către producător, pe carosabil acoperit cu zăpadă și pe drumuri acoperite de noroi.

Este bine de știut că acest marcaj este prezent pe anvelopele de iarnă, all season dar și pe pe unele de vară sau pe anvelope off road. Acest lucru nu înseamnă că anvelopele de vară cu M+S pot fi folosite iarna. Acest lucru este ilegal și putem fi amendați, dar și mai grav, putem fi un real pericol pentru noi cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

O anvelopa cu marcajul M+S, este construită dintr-un cauciuc mai moale care prezintă mai multe caneluri subțiri care oferă mașinii un control sporit pe drumurile acoperite cu zăpadă.

Ce înseamnă 3PMSF?

Pictograma muntelui cu 3 vârfuri cu fulgul de nea în interior, confirmă calitatea anvelopelor de a se descurca foarte bine în condiții de iarnă. Prescurtarea acestei inscripții vine de la „Three Peak Mountain Snow Flake”.

Acele cauciucuri cu această inscripție, sunt ideale pentru a fi folosite în condiții reale de iarnă când temperaturile sunt negative și carosabilul este acoperit cu zăpadă sau polei. Cauciucurile acestea respectă standardul conceput și controlat de UE care certifică faptul că acestea au fost testate în condiții de iarnă severă, dovedind că își păstrează toate proprietățile pentru a conduce mașina în deplină siguranță.

Dacă vrei să știi mai multe, intră pe site-ul celor de la Dunlop și poți afla mai multe lucruri interesante despre anvelopele pe care le poți folosi în sezonul rece.