Ganduri printre randuri. De Ziua Bunului Simt

[ad_1]

„De bun simț toată lumea are nevoie. Puțini îl au și totuși fiecare crede că îl are”. Benjamin Franklin

Astăzi, 4 noiembrie, sărbătorim Ziua bunului simț, o zi în care are trebuie să ne aducem aminte dacă ne orientăm prin viață în urma unor norme ale conduitei binelui și al normelor de bun simț. Această zi în calendar e o amintire în plus a ceea ce facem sau nu pe parcursul unei zile.

Bunul simţ, e un ansamblu de idei despre lume, viaţă şi om, având ca izvor tradiţia populară şi cuprinzând elemente ale gândirii ştiinţifice. Bunul simţ este măsură şi echilibru, se regăseşte într-un cod nescris al bunei cuviinţe pe care-l descoperim în înţelepciunea tuturor popoarelor din timpuri îndepărtate.

Se aude și la Ploiești??? BUNUL SIMȚ… ce-i „ăla”??? Aud și cei care „fac praf orașul” cu porcăriile grafitti, și cei care aruncă mizerii, resturi de gustări de la fast food sau pet-uri peste tot, și cei care… din păcate dau din umeri sau se prefac că… nu văd ce se întâmplă în jur? Aude și vecina de la etajul 7 care aruncă generoasă, din balcon, din dragoste pentru puii de pisoi aciuați în tufișul fața blocului bucățele de salam și dumicați de pâine înmuiați în sos și te nimerește în cap??? Aud și acei lucrători comerciali (NU TOȚI, FIREȘTE!) care îți aruncă restul cu o scârbă de nedescris, atunci când plătești ce ai cumpărat?

Articolul Ganduri printre randuri. De Ziua Bunului Simt apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

Source link