Zeci de copii si localnici din Sirna, incursiune in Satul-Poveste, in cadrul unui eveniment in Muzeul Satului. Intalnire emotionanta cu fondatoarea comunitatii „La blouse Roumaine”

[ad_1]

24 septembrie 2022 – o zi minunată, binecuvântată cu atâtea energii bune, încât nu poți să crezi că nu așa a fost rânduit de… Dumnezeu! O zi pentru sat din „inima… poveștilor satelor românești”…

Și… iată, s-a adeverit: când îți dorești din toată inima să faci lucruri bune, întâlnești în cale oameni speciali care să te ghideze, să te sprijine, să te încurajeze, să te întărească!

Astăzi, un astfel de Om-înger, cu aripi de ie, le-a fost alături copiilor  și localnicilor din Șirna: Doamna Andreea Tănăsescu, fondatoarea comunității „La blouse Roumaine”.

La Casa Glod din Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, care a găzduit expoziția  itinerantă „Acasă, la origini”, a avut loc Atelierul „Comportamente și obiceiuri sustenabile în gospodaria țăranului român; țesutul și cusutul iei, ca atribute ale modei sustenabile”.

 Inspiratul eveniment a avut loc în cadrul proiectului Erasmus+ „Biblioteca Verde pentru o comunitate durabilă-Lib4Green”, implementat de Biblioteca Comunală Șirna.

Și, uite-așa, frumos, bine gândit, toți cei 74 de adulți și copii din comunitatea Șirna au avut, cu certitudine, o zi de neuitat, o zi în care au primit minunate, necesare lecții despre satul-idee, satul- tradiție, satul- trăinicie,dincolod e timp și spațiu.

Participanții mulțumesc pe această cale întregii echipe „Acasă,  la origini” care ne-a sprijinit în realizarea unei activități memorabile, de diseminare a proiectului!

Articolul Zeci de copii si localnici din Sirna, incursiune in Satul-Poveste, in cadrul unui eveniment in Muzeul Satului. Intalnire emotionanta cu fondatoarea comunitatii „La blouse Roumaine” apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

Source link