Cele 4 etape importante pentru hidroizolarea piscinelor, explicate pe intelesul tuturor

Lucrarile de hidroizolatii piscine sunt imperios necesare pentru a proteja integritatea bazinelor. Straturile de finisaj nu pot proteja integral suprafetele aflate in contact cu apa, si nici placile ceramice, nici vopseaua rezistenta la apa nu sunt suficiente.

Daca te poti bucura de acest rasfat suprem direct la tine acasa, merita efortul financiar de a realiza o hidroizolatie eficienta a piscinei, astfel incat sa ii cresti durata de utilizare. Descopera care sunt cele mai importante 4 etape care se impun in lucrarile de hidroizolatie a piscinelor. Vezi aici totul despre hodroizolatii piscine: https://www.hidroizolații-terase.ro/hidroizolatii-piscine/ pentru a lua decizia corecta pentru bunastarea si bugetul tau.

Prima etapa: pregatirea suportului, indiferent daca piscina este noua sau veche

Pregatirea suportului este o etapa imperios necesara, indiferent de vechimea piscinii. In cazul bazinelor noi, trebuie eliminate corpurile straine (rezultate din constructia lor) si praful. Daca vorbim despre o piscina veche, acolo trebuie sa fie curatat in detaliu fiecare perete: de nisip, de pietris, de impuritati sau de orice tip de sediment depus. Inainte de aplicarea membranei de hidroizolatie, suprafata trebuie sa fie cat mai curata, pentru a nu impiedica obtinerea celor mai bune rezultate. Apoi se pregateste materialul.

A doua etapa: pregatirea materialului, conform instructiunilor oferite de producator

Pregatirea materialului tine cont de cantitatea care se estimeaza ca va fi pusa in opera. Materialul pe care expertul in hidroizolatii il alege se pregateste in functie de explicatiile oferite de producator. Membranele bicomponente se amesteca, iar cele gata de aplicare se omogenizeaza. Lucrarile trebuie realizate intr-o singura sesiune de aplicare, pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile. Aplicarea materialului nu va avea loc decat atunci cand materialul si suprafata sunt pregatite corespunzator, in etapa urmatoare.

A treia etapa: aplicarea propriu-zisa a materialului, cu ajutorul echipamentelor special destinate

Pentru aplicarea materialului, se folosesc echipamente pentru mana special destinate acestor operatiuni, care difera in functie de tipul de produs utilizat pentru hidroizolare. O masura absolut necesara este montarea benzilor de etansare elastice, la imbinarea dintre peretii verticali si pardoseala piscinei. In caz contrar, exista riscul foarte mare de a aparea fisuri in membrana hidroizolanta, care trebuie prevenit. Aplicarea materialului se face intr-un strat sau doua, in functie de caz si de particularitatile proiectului.

A patra si ultima etapa: continuarea lucrarilor de finisare, dupa ce hidroizolatia este complet uscata

Dupa ce materialul a fost aplicat, se tine cont de timpul de uscare inainte de a pune in opera cel de-al doilea strat, daca necesitatea lui se impune. Intre straturi se va utiliza o plasa de armare conceputa din fibra de sticla, iar expertul in hidroizolatii va tine cont de temperatura adecvata a mediului, impusa de produsul ales. Aceasta este specificata in instructiuni. Lucrarile de finisare se vor pune in aplicare abia dupa ce sistemul integral de hidroizolatie este complet uscat, nu mai repede decat spune producatorul.

Apeleaza la serviciile Hidroizolații-Terase.ro pentru hidroizolatii bazine sau hidroizolatii fundatii

Daca vrei cele mai bune rezultate in hidroizolatii fundatii Hidroizolații-Terase se ocupa de la A la Z de orice tip de hidroizolatie: hidroizolatii fundatii, hidroizolatii bazine, hidroizolatii acoperisuri sau terase si asa mai departe.

Nu exista loc de compromis, atunci cand vorbim despre calitatea rezultatelor obtinute de Hidroizolații-Terase.ro. Aceasta firma are o vasta experienta in domeniu si foloseste cele mai bune, mai rezistente si mai durabile materiale, in functie de particularitatile fiecarui proiect. Abordeaza fiecare colaborare cu un nivel ridicat de profesionalism, seriozitate si responsabilitate, motiv pentru care nici rezultatele nu se lasa asteptate.