Pardoselile epoxidice și locurile în care acestea sunt cele mai potrivite

Atunci când lucrăm la crearea unui nou spațiu de lucru, trebuie să avem în vedere o listă foarte lungă de aspecte. Unul dintre acestea are în vedere podeau și modul în care urmează să o realizăm. Pe piață există numeroase modalități prin care se poate realiza pardoseala unui spațiu economic, unele dintre cele mai cunoscute dintre acestea fiind tipurile de pardoseli epoxidice și poliuretanice. Acestea aduc avantaje atât pe partea de montare, dar și când vine vorba de rezistența lor în timp.

Aceste tipuri de pardoseli sunt realizate din rășini sau diverse materiale amestecate cu diverse tipuri de plastic, fiind astfel extrem de rezistente în timp. Acest aspect le face perfecte pentru spațiile comerciale mari sau pentru locuri în general foarte aglomerate și cu trafic intens. Astfel de pardoseli pot fi observate în cabinete medicale sau în majoritatea magazinelor din centre comerciale, noi urmând să ne focusăm pe ultima categoria care folosește pardoseli epoxidice de cea mai buna calitate pentru rezultate perfecte.

Cum se montează o astfel de pardoseala?

Ideea de montare a unei pardoseli este una foarte generală, indusă de montarea gresiei sau a parchetului. În cazul de față, având în vedere că discutăm despre pardoseli epoxidice, nu este vorba de o montare ci mai degrabă de o turnare. Ele se găsesc în formă lichidă, fiind formate din rășini epoxidice. Acest tip de pardoseala se toarnă peste podeaua realizată din ciment, lichiditate făcând nivelarea perfectă a podelei un lucru foarte ușor.

Această pardoseală se toarnă în straturi. Acest lucru duce o mai mare rezistență în timp și la o uscare mai uniformă, ducând la un aspect strălucitor. Aceste tipuri de pardoseli se potrivesc foarte bine în centrele comerciale, aspectul fiind unul foarte plăcut, dar li în unele parcări sau spații de depozitare cu trafic intens.

Sunt pardoselile epoxidice bune pentru un loc de joacă pentru copii?

Acest tip de pardoseală, în teorie, nu are un spațiu exact în care să fie folosită. Ea poate fi adaptată fiecărui loc și integrată în orice spațiu. Cu toate acestea, pardoseala epoxidică este destul de rigidă. Într-un spațiu de joacă pentru copii ne dorim ceva ce să nu ducă la accidentări în timpul mersului de-a bușilea, lucru care s-ar putea întâmpla în acest scenariu.

Un tip de pardoseala mult mai potrivit unui astfel de spațiu este pardoseala poliuretanică. Aceasta este mai elastică, oferind o oarecare moliciune, fiind și foarte rezistentă în același timp. Dacă, totuși, ne dorim epoxida în mod special, ar fi recomandat ca în zonele de joacă să folosim saltele sau covoare moi, astfel încât genunchii copiilor să fie mereu protejați.

La cine pot apela pentru o astfel de lucrare?

Dacă dorim integrarea unor pardoseli decorative: https://pardoseliindustriale.ro/pardoseli-decorative/ (epoxidice sau poliuretanice) în spațiul nostru de lucru, una din firmele la care putem apela este Pardoseli Industriale. Aceștia sunt specializați în realizarea unui spectru larg de pardoseli. Acestea variază de la turnarea de trotuare și spații betonate în curți, până la realizarea celor mai frumoase detalii cu pardoselile cu cuarț sau cele poliuretanice. Pentru a vă informa în legătură cu toate aceste tipuri de pardoseli înainte de a-i contacta, vă invităm să intrați pe site-ul pardoseliindustriale.ro. Aici veți vedea toată gama de lucrări ce poate fi realizată de aceștia, precum și spațiile în care ele sunt cele mai potrivite. În momentul în care ați decis ce vă doriți, tot ce vă rămâne de făcut este să îi contactați prin una din modalitățile afișate.

Date de contact:

Telefon: 0766.526.542

E-mail: office@pardoseliindustriale.ro

Adresa: Str. Drumul Taberei 87A, Bucuresti, 61371